ВИПРОБУВАННЯ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ. ДОСЛІДЖЕННЯ МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ТПА BABYPLAST ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ТОЧНИХ ДЕТАЛІВ ЗА ТЕХНОЛОГІЯМИ CIM, MIM

Випробування термопластичних та полімерних композиційних матеріалів на їх основі

Технологія лиття під тиском — один із найпоширеніших типів виробництва виробів із пластмас.

Випробування матеріалів наповнених керамікою – технологія CIM (Ceramic Injection Moulding)

Вироби, виготовлені за технологією CIM мають унікальні задані властивості і найчастіше – отримати їх іншим методом неможливо.

Випробування матеріалів наповнених металевим порошком – технологія MIM (Metal Injection Moulding)

Технологія MIM поєднує переваги порошкової металургії з перевагами лиття під тиском та механічної обробки.

Малогабаритні ливарні машини (термопластавтомати) Babyplast чудово себе зарекомендували при випробуваннях нових матеріалів. Міні-тпа Babyplast дозволяють виготовляти деталі не тільки з полімерних композиційних термопластичних матеріалів (ПКМ), але також і з деяких марок реактопластичних матеріалів (наприклад фенопластів), різних композиційних матеріалів. У деяких композиційних матеріалах як матриця (сполучна) використовується полімер або парафін, а як наповнювач різні види кераміки (для виробництва деталей за технологією CIM) або металів (для виробництва деталей за технологією MIM). Обидві дані технології (CIM і MIM) іноді називаються порошково-інжекційним литтям — Powder Injection Moulding (PIM), так як сировина для цих процесів часто виступають дрібнодисперсні порошки.

Некоторые наши клиенты перед приобретением термопластавтомата просят нас провести испытания различных материалов с целью получения положительного результата (качественных отливок) и отработки технологии производства. Ми проводимо випробування різних видів сировини з використанням термопластавтомату Babyplast і наявних ливарних форм.

Як правило, для такого роду досліджень ми застосовуємо прессформи для виготовлення деталей різної конфігурації або прессформи виготовлення контрольних зразків (лопатки, бруски, диски).

Як сировину ми готові використовувати всі типи матеріалів у гранулах чи порошках. Таким чином ми підтверджуємо для наших клієнтів, які хочуть купити термопластавтомат, можливості малогабаритного ТПА Babyplast працювати на різних типах та видах сировини. Міні ТПА Babyplast дозволяє виробляти в повністю автоматичному режимі малогабаритні та прецизійні деталі:

звичайних термопластичних матеріалів (Поліетилен, Поліпропілен, АБС, Полістирол, Поліамід тощо);
конструкційних матеріалів (Поліефірефіркетон, Полісульфон, Поліімід, Полікарбонат тощо);
вторинної сировини та звичайної дроблянки,
воску в гранулах, різних порошків або гранул наповнених металом або керамікою для подальшого виробництва деталей за технологією CIM, MIM.
У цьому розділі наведено кілька звітів про проведені випробування різних матеріалів методом лиття під тиском.